Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan enflasyon mesajı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanmasının ardından bir açıklama yayınladı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan enflasyon mesajı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyonun masaya yatırıldığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, para politikasındaki sıkı duruşun, maliye politikasıyla destekleneceği ifade edildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, temel öncelik olan enflasyonla mücadelenin sürdürüleceği belirtilirken, para politikasında sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikasıyla desteklenmesiyle yılın 2. yarısında yıllık enflasyonda belirgin gerileme beklendiğinin altı çizildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan enflasyon mesajı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!