Dünya Bankası’ndan Türkiye için enflasyon tahmini!

Dünya Bankası, Türkiye için enflasyon ve büyüme tahminlerini içeren bir rapor yayımladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası, Türkiye için enflasyon ve büyüme tahminlerini içeren bir rapor yayımladı. Rapora göre, Türkiye’de enflasyonun mayıs ayında zirveye ulaşmasının ardından kademeli olarak gerilemesi bekleniyor.

Bankanın raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ve gelecek yıl yüzde 3,6 oranında büyümesinin beklendiği belirtildi. Ocak ayında yapılan tahminlerde ise bu yıl için yüzde 3,1 ve gelecek yıl için yüzde 3,9 oranında büyüme öngörülmüştü.

Raporda, makroekonomik konsolidasyon çabalarının yurt içi talebi kısıtlamasının beklendiği vurgulandı. Ayrıca, sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun mayıs ayında zirveye ulaşmasının ardından kademeli olarak gerilemesi öngörülürken, 2024 yılından itibaren net ihracatın artan katkısıyla cari dengenin iyileşmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, mevcut politika duruşunun devam etmesi halinde görünüme ilişkin risklerin dengeli olduğu kaydedildi. Ayrıca, yeni ekonomik yönetimin artan itibarının daha fazla yatırım girişine yol açabileceği ve bunun para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemelerin hızlandırılmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 oranında büyümesinin beklendiğini de raporunda bildirdi. Ancak, zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin’deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatlarının bölgenin büyüme görünümü üzerinde baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuldu. Ocak ayında yapılan tahminlerde ise Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl yüzde 2,7 oranında büyüyeceği öngörülmüştü.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Dünya Bankası’ndan Türkiye için enflasyon tahmini!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!