Dolar gerilemeye başladı! Merkez Bankası’ndan döviz alım hamlesi!

Merkez Bankası, uzun bir aranın ardından çarşamba günü piyasalarda döviz alımına döndü.

Dolar gerilemeye başladı! Merkez Bankası'ndan döviz alım hamlesi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası, uzun bir aranın ardından çarşamba günü piyasalarda döviz alımına döndü. Dolar/TL 31,90’a yaklaşırken piyasaya giren banka, alımlarına tüm gün devam etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, hafta ortasında döviz piyasalarındaki aktifliğini artırdı. Bloomberg HT”nin aktardığına göre banka, dövizde çarşamba günü alıcı pozisyonunda yer aldı.

TCMB’nin piyasada döviz alımları ise Dolar/TL 31,90’a doğru inerken başladı. Bu alımlar gün boyu devam ederken, Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününde günlük yüzde 0,05 düşüşle 31,9419 seviyesinden fiyatlanıyor.

TCMB’nin döviz alımları doğrudan müdahale kapsamında olmadığı için toplam döviz alım miktarı ise açıklanmıyor. Resmi rezerv rakamları ise bugün açıklanacak.

Faiz artışı rezerv kaybını durdurmuştu

TCMB’nin rezervleri yeni ekonomi yönetimi sonrası özellikle geçen yılın son çeyreğinde hızla artarken, bu yıl tablo tersine dönmeye başlamıştı.

Yıl başından bu yana TCMB’nin swap hariç net rezervleri yıl başından bu yana 28 milyar dolar düşüşle -65,1 milyar dolara inerken, bu düşüşün çok büyük oranda piyasadaki seçim öncesi artan döviz talebinin karşılanması kaynaklı olduğu belirtilmişti. Seçim öncesi gelen 500 baz puanlık faiz artışı sonrası ise geçen hafta net rezervler 200 milyon dolar artış kaydetmişti.

Raporlar etkili oldu

Yerel seçimlerin geride kalması ve mevcut ekonomi politikalarına devam edileceği mesajının güçlü şekilde verilmesi, piyasalardaki döviz talebini tersine çevirdi. Bunda yabancı bankaların raporları da etkili oldu.

Hem tüzel hem de gerçek kişilerde dövizden TL’ye dönüş hareketi izlenirken, pazartesi günü yüksek efektif döviz satışının etkisi ile bir ara Kapalıçarşı kuru, bankalar arası kurun altına inmişti.

Merkez Bankası’nın 31,95 seviyelerinden alıma başlaması ise son dönemde kaybedilen rezervin tekrar inşa edileceği beklentilerini de artırdı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Dolar gerilemeye başladı! Merkez Bankası’ndan döviz alım hamlesi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!