Bitcoin’de zirvenin ardından sert düşüş

Bitcoin, hafta boyunca yükseliş trendini sürdürerek yeni zirvesine ulaştıktan sonra yüzde 8’in üzerinde geri çekilme yaşadı.

Bitcoin'de zirvenin ardından sert düşüş
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, hafta boyunca yükseliş trendini sürdürerek yeni zirvesine ulaştıktan sonra yüzde 8’in üzerinde geri çekilme yaşadı.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler, Bitcoin’deki son artışı desteklemişti.

Kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı ayrıca spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilgiden de destek bulmuştu.

Analistler ise nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyordu.

Bitcoin’e olan ilgi, canlılığını koruyor

ABD’de açıklanan verilere rağmen kurumsal ve bireysel yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden Bitcoin’i yasal para birimi olarak ilk kez kabul eden ülke El Salvador’un başkanından ise yeni bir açıklama geldi.

Başkan Nayib Bukele, perşembe günü yaptığı açıklamada, El Salvador’un Bitcoin varlıklarının büyük bir kısmını, fiziksel bir kasada saklayacak bir cihaza aktaracaklarını söyledi.

Geçen ay ikinci dönem için yeniden seçilen Bukele, konuyla ilgili paylaşımında, “Bitcoin’imizin büyük bir kısmını soğuk bir cüzdana aktarmaya ve bu soğuk cüzdanı ulusal bölgemizdeki fiziksel bir kasada saklamaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bitcoin’de zirvenin ardından sert düşüş
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!