Bakan Şimşek’ten borsa ve enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nda borsa ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'ten borsa ve enflasyon mesajı

Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışıldığını belirten Mehmet Şimşek, borsa ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu’nda konuştu.

Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışıldığını belirten Şimşek, “Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz. Borsa bir oyun alanı değil; bilgiye, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım.” dedi.

“Haziran ayından sonra enflasyon çok hızlı şekilde düşecek”

Ekonomi programının başarılı bir şekilde çalıştığını vurgulayan Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürme çalışmalarına yönelik şunları aktardı:

“Enflasyonu tek haneye düşürdüğümüzde sermaye piyasayaları daha güçlü olacak. Enflasyonu tek haneye düşürme programımız başarılı bir şekilde çalışıyor.

Aylık enflasyon oranları ile hedeflerimiz örtüşmeye başladı. Haziran ayından sonra enflasyon çok hızlı şekilde düşecek.

Çok hızlı bir şekilde bu sene sonunda 30’lu rakamı görür, gelecek sene 10’lu, bir sonraki sene de tek haneli rakamları görürüz. Daha sonra da amacımız bunu tek hanede tutmak olur. Biz buna fiyat istikrarı diyoruz.”

Exit mobile version