Türkiye’nin ilk ‘fijital’ romanı

Tara Kitap, hem fiziksel hem de dijital romanını okurlarla buluşturdu. Psikiyatr Haşmet Işıklı’nın ikinci kitabı olan Dolunay Kırmızısı, okurların karşısına teknolojik yeniliklerle çıkıyor. Fiziksel ve dijital kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘fijital’ kavramı son dönemde dünyada birçok sektörü dönüştürüyor.

Kitabevi, ‘Dolunay Kırmızısı’ için 50 kişilik bir yapım ekibiyle kitabın içinde geçen 5 hikayeyi kısa film haline getirdi. Okurlar, belli sayfalarda karşılarına çıkan QR kodları akıllı telefonlarıyla tarayarak 5 farklı mekanda çekilen kısa filmleri izleyebiliyor. Kitap okurken arka planda müzik tercih edenler ise Spotify’da oluşturulan özel ‘Dolunay Kırmızısı’ listesini dinleyebiliyor.

‘Dolunay Kırmızısı’ bir yandan plaza insanlarının sorunlarıyla mücadele ederken bir yandan da aşkın ve tutkunun peşinden koşan psikiyatr Fikret’in hayatına giren gizemli karakterlerle çıktığı olağanüstü yolculuğu anlatıyor.

Psikiyatr Fikret’in olağanüstü yolculuğu

Fikret’in kadınlar ve aşk konusunda yaşadığı iniş çıkışlardan çok yorulduğu bir dönemde, hayatına Abbas adında gizemli bir karakter girer. Fikret, Abbas ve en az onun kadar gizemli arkadaşlarıyla gerçekliğin sınırlarını zorlayan bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu ‘zamansız’ yolculukta aşkı, hayatı, ölümü ve şehveti yeniden tanımlamaya başlar. Tokyo’dan Saint Petersburg’a, Melbourne’den Buenos Aires’e ve Paraguay’a kadar uzanan bu olağanüstü yolculuğa dolunay -olanca kırmızılığıyla- eşlik etmektedir.

Ve bir gün gelecek bugüne kadar kimseye bahşedilmemiş bir teklifle karşılaşacaktır Fikret. Zamanı başa mı sardıracak yoksa ateşli Leyla’nın cazibesine teslim mi olacaktır? Herkesin imrendiği görkemli bir hayatı mı seçecek yoksa Maria’nın sıcaklığına mı koşacaktır? Bir yandan Fikret’in hayatı değişirken diğer yandan tüm dünyayı etkileyen büyük değişimler yaşanmaktadır.

Exit mobile version